Jaaroverzicht

Q1

Vertogas voert vanaf 1 januari 2015 namens de minister van Economische Zaken de regeling ‘Garanties van Oorsprong (GvO) voor hernieuwbaar gas’ uit.

Eerste acties ‘Veilig werken? Zeker weten!’ beloond, medewerkers signaleren onveilige situaties of onveilig gedrag en mogen als beloning 500 euro doneren aan een goed doel naar keuze.

Tweede fase Elbe-duiker project afgerond. Een gas transportleiding van 1.550 meter is succesvol door de aangelegde tunnel onder de Elbe doorgetrokken.

Ingebruikname vijftien nieuwe bedrijfswagens op groen gas, waarmee onze technici een pilot uitvoeren om te kijken of ons hele wagenpark van 187 bedrijfswagens uiteindelijk over kan op groen gas.

Investeringsbesluit nieuw besturingssysteem GTS-netwerk.

Gasunie medeondertekenaar ‘Green Deal HarvestaGG Noord’, waar speciaal geteeld gras als een groene grondstof grootschalig wordt verwerkt tot een reeks producten, waaronder bio-LNG.

Gate terminal start bouw LNG break-bulkfaciliteit in Rotterdamse haven, een nieuwe impuls voor het gebruik van LNG als schone en betaalbare brandstof voor de transportsector in Nederland en Noordwest-Europa.

Q2

Introductie van de ‘Metrokaart’: onze visie op de toekomst van gas en energie met als motto ‘Let’s design our energy’.

100ste LNG-tanker, de Coral Anthelia, meert aan bij Gate terminal.

Besluit om infrastructuur van Gasunie in het Groninger aardbevingsgebied aan te passen zodat deze zwaardere bevingen kan weerstaan.

Q3

Publicatie eerste Netwerk Ontwikkelingsplan door GTS, om inzicht te geven in toekomstige business scenario's en effecten op ons gastransportnetwerk.

Verwijdering van de oude Elbe-duiker succesvol verlopen.

Leiding Fockbek-Ellund in gebruik genomen, die een belangrijke bijdrage levert aan de voorzieningszekerheid in Duitsland en Scandinavië.

Obligatielening van € 500 miljoen afgelost.

Q4

EnTranCe opent nieuwe energieproeftuin voor duurzaamheid in Groningen; Gasunie is partner.

Besluit om dochteronderneming GTS B.V. te splitsen in twee afzonderlijke bedrijven per 1 januari 2016: GTS B.V. (Gasunie Transport Services) en GGS B.V. (Gasunie Grid Services).

Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie mede door Gasunie opgericht, met als doel het versnellen van de transitie naar een duurzame energievoorziening die is gebaseerd op hernieuwbare bronnen.

Sinds de start is 100 miljard m3 gas via Nord Stream naar de Europese Unie getransporteerd.

S&P verhoogt onze credit rating naar AA-.

Klanten geven dienstverlening GTS een 7,8 in klanttevredenheidsonderzoek.

Virtuele gashandelsplaats TTF versterkt koppositie continentaal Europa.

Voorstel nieuw hrm- en arbeidsvoorwaardenbeleid gezamenlijk met onze medewerkers, de ondernemingsraad en vakbonden.